matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste a,b,c są różne od zera oraz a różne -c. wykaż że jesli u{a}{b
goszja:
liczby rzeczywiste a,b,c są różne od zera oraz a różne −c. wykaż że jesli
a
b
=
b
c
to
a
2
+b
2
=
a
c
b
2
+c
2
7 lis 20:41
Eta:
a
b
a≠ −c ⇒ a+c≠0 i
=
⇒ b
2
=a*c
b
c
a
2
+ac
a(a+c)
a
L=
=
=
= P
ac+c
2
c(a+c)
c
c.n.u
7 lis 21:28
goszja:
dziekuje
7 lis 21:35