PROSZE O POMOC!!!!!!!!11
ziutek:
7 lis 20:18
PuRXUTM: | | 5126(5+52) | |
= |
| =... dokończ |
| | 2*5126 | |
7 lis 20:19
Piotr:
wyciagnij 5126 w liczniku
7 lis 20:19
Piotr:
błąd
7 lis 20:19
ziutek: nie powinna byc tam jedynka w nawiasie odjac 52 ? przeciez wylaczamy przed nawias
7 lis 20:20
asdf: purxutm popraw
7 lis 20:20
ziutek: moze to ktos porzadnie rozwiazac?
7 lis 20:22
7 lis 20:22
PuRXUTM:
7 lis 20:22
ziutek: dobra mam wychodzi mi 13,wielkie dzieki,mam jeszcze jedno zadanko jezeli wam tak dobrze idzie

: a=|x+2|/x+2 − 3*x−7/|x−7| − 5|1−√5| + 5√5
wykaz ze dla X nalezacego (−2,7) liczba jest calkowita takie jeszcze polecenie
7 lis 20:25
byle żydek: = 26/2=13
7 lis 20:26
ziutek: a to 2 ktos umie zrobic co komentarz wyzej umiescilem ?
7 lis 20:28
PuRXUTM: po prostu dla przedziału x∊(−2;7) |x+2|=x+2 |x−7|=−x+7 podstaw i wylicz
7 lis 20:29
ziutek: ok zaraz dam wynik mojej pracy
7 lis 20:29
byle żydek: banał, użyj przedziału w celu udowodnienia
7 lis 20:30
ziutek: A wychodzi mi 9,no i wynik dobry ,dobraaaa LECIM dalej bo widze jest wena dzisiaj na zadanka
ojjj jest,ale tylko do LIGI MISTRZÓW

Wykaz ze liczba x =
√6−2√5 +
√29+12√5 − 3
√5 jest naturalna
7 lis 20:35
PuRXUTM: a nie 5 ? bo mi tak wyszło... ale pewnie znowu źle
7 lis 20:36
PuRXUTM: sory 9 już widzę błąd, nie umiem mnożyć...
7 lis 20:37
ziutek: tutaj robie tak ze a2 + b2 = 6 oraz −2ab=2√5
ab=√5
a=1 i b=√5
12 + √52 − 6 jest gitara i to zamieniam na √(1−5)2
tak samo robie z drugim dobrze mysle ?
7 lis 20:38
ziutek: tutaj robie tak ze a2 + b2 = 6 oraz −2ab=2√5
ab=√5
a=1 i b=√5
12 + √52 − 6 jest gitara i to zamieniam na √(1−5)2
tak samo robie z drugim dobrze mysle ?
7 lis 20:38
ziutek: zgubilem minus a to sie skubany skitrał...
7 lis 20:39
Piotr:
dobrze
7 lis 20:40
ziutek: wychodzi mi tutaj 4 a wam

?
7 lis 20:41
PuRXUTM: √6−2√5=
√(1−√5)2=|1−
√5|=
√5−1
√29+12√5=
√(3+2√5)2=|3+
√5|=3+
√5 no i dokończ
7 lis 20:41
Piotr:
√6−2√5 = √(√5−1)2
7 lis 20:41
ziutek: przepraszam X=2

widzisz purxutm nie tylko ty dzisiaj sadzisz byki,to chyba przez tą Lige
Mistrzów tak sie sprezam
7 lis 20:42
PuRXUTM: ja znowu błąd... na końcu ma być2
√5−1
7 lis 20:42
PuRXUTM: to mnie pocieszyłeś że nie tylko ja...
7 lis 20:43
Piotr:
tak, wychodzi 2. a teraz meczyk
7 lis 20:43
PuRXUTM: kurde znowu źle ma być 3+2√5
7 lis 20:44
ziutek: nie twoj dzien
7 lis 20:51