matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o sprawdzenie
nina78:
czy początek zadania jest prawidłowy? (log
√
2
4
sin
π
4
)
1
√
9−x
2
≤(
1
9
)
1
2x+4
D:
√
9−x
2
≠0 ⋀ 9−x
2
≥0 ⋀ 2x+4≠0 x≠3 ∧ x≠−3 x∊<−3,3> x≠−2 D=x∊(−3,−2)v(−2,3)
π
√
2
sin
=
4
2
z def. logarytmu
√
2
(log
√
2
4
)=x
2
√
2
√
2
(
)
x
=
4
2
1
x=
3
dalej już wiem
7 lis 20:08