podaj dziedzinę funkcji
cdkarola: Podaj dziedzinę funkcji f i naszkicuj jej wykres. Napisz wzór funkcji y=g(m) opisującej liczbę
rozwiązań równania f(x)=m w zależności od parametru m, a następnie naszkicuj jej wykres.
7 lis 19:48
Mila:

| | 2 | |
translacja o wektor [0−1]→s(x)= |
| −1 niebieski |
| | x | |
odbicie symetryczne tej części co pod osią OX różowy wykres
| | 2 | | 2 | |
i mamy w(x)=| |
| −1| translacja o wektor [0;−2]→f(x)=| |
| −1|−2 czerwony |
| | x | | x | |
cd w natępnym poście.
7 lis 23:25
Mila:

| | 2 | |
f(x)=| |
| −1|−2=m y=m prosta pozioma |
| | x | |
1)
m<−2 brak rozwiązań
2) m=−2 jedno rozwiązanie
3)m∊(−2;−1) dwa rozwiązania
4) m=−1 jedno rozwiązanie
5) m>−1 dwa rozwiązania
dokończ
7 lis 23:38