problem
TOmek: Podac taka liczbe p ,ze liczba p po powiekszeniu o p% daje n
a) n=24. p=
b) n=600 p=
c) n=39 p=
nie chodzi ma az tak o wyniki, lecz o sposob jak to zrobic. z gory dziekuje za pomoc.
7 lis 19:22
Artur z miasta Neptuna:
P +p%p = p + p2/100 = (100p+p2)/100
Porownujesz z liczba i wyznacz miejsca zerowe wielomianu
7 lis 19:31
TOmek: wybacz ale nie wiem jak to zastosowac, moglbys pokazac na jednym przykladzie? Bylbym wdzieczny.
7 lis 19:34
Artur z miasta Neptuna:
A) 24 = (100p +p
2)/100
P
2 + 100p − 2400 = 0
P
1,2 =

Wylicz
7 lis 19:38
TOmek: aha , dziekuje pieknie
7 lis 19:42