matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Dara:
Oblicz sumę 1+2+3+...+2001
1
2
Wykaż, że prawdziwe są nierównosci:
3
√
5
√
do potegi 1/4>
√
3
√
p15{}
7 lis 19:13
irena_1:
1+2001
1+2+3+...+2001=
*2001=1001*2001=2003001
2
7 lis 23:24