stozki
dominikaa: 6a)przekroj isiowy stozka jest trojkatem rownobocznym o pole rownym 16 pierwiatek z 3 oblicz V
b) pp stozka jest rowne 27 pi a jego V 27 pi wyznacz kat miedzy tworzaca stozka a jego podstawa
7 kat miedzy tworzaca stozka l a jego podstawa jest rowny beta oblicz V jesli a= sin beta = 0,6
l = 15 i tg beta 2,4 l = 13
7 lis 19:09
Kejt: jak to porządnie przepiszesz to też się tym zajmę..strasznie to zamotane..
7 lis 19:36
dominikaa: przekroj osiowy stozka jest trojkatem rownobocznym o polu rownym 16√3 .oblicz objetosc.
b)pole podstawy stozka jest rowne 27π a jego V =2π wyznacz kat miedzy tworzaca stozka a jego
podstawa.
7 lis 20:14