SZYBKA POMOC !! :)
ss: log2 do potegi pierwsiatek z 2 przez 2
7 lis 18:22
ss: pomoze ktos?
7 lis 18:22
ss:
7 lis 18:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
log
2(√2/2) a 'z czego' ten logarytm
7 lis 18:23
ss: tylko ta wartosc mnie interesuje
7 lis 18:24
ss: /
7 lis 18:28
ss: 
7 lis 18:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie rozumiesz
log 2√2/2 to by była jakaś liczba
log2√2/2 2 to też by była jakaś liczba
ale:
log2√2/2 <−−− to jest coś co nie istnieje ... to tak jakbyś miał samochód bez
silnika, podwozia, dachu
7 lis 18:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
każdy logarytm jest postaci log
a b

podales a = 2
√2/2
ale nie podałes b =
7 lis 18:35
ss: to prosze o pomoc w wyliczeniu tego przedzialu
<log przy podstawie 2 z sins135,10>
robie tak ze wzorow redukcyjnych ze wychodzi mi sin135=sin(90+45)=sin 45 = pierwiastek z 2
przez 2
i co dalej...
7 lis 18:37
ss:
7 lis 18:41
ss: i jak tam ?
7 lis 18:42
ss: wyszlo cos komus ?
7 lis 18:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
no i oczywiście to jest co innego
patrz co napisales na początku

log
2 do potegi pierwsiatek z 2 przez 2
| | √2 | |
to nie oznacza log2 |
| .... nieprawdaż   |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
log2 2−1/2 = − |
| log22 = − |
| |
| | 2 | | 2 | |
7 lis 18:48
ss: nie rozumiem tego zapisu jak nagle pierwiastek z 2 przez dwa rowna sie 1 przez pierwiastek z 2
7 lis 18:53
POMOCY :D: ?
7 lis 18:58