afag
patryk: witam
jak rozlozyc 3√108? czy w ogole sie da?
pozdrawiam patryk
7 lis 18:21
Artur_z_miasta_Neptuna:
108 jest podzielne na pewno przez 9 (suma cyfr podzielna przez 9)
108 = 9*12 = 9*3*4 = 3
3*4
3√108 = 3
3√4
7 lis 18:22
patryk: a czy mozliwe zeby to byla krawedz podstawy ostroslupa dzieki ktorej potem wylicze wysokosc,
czy jezeli jest pierwiastek stopnia trzeciego to odpuscic sobie dalsze liczenie?
7 lis 18:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
a czemu by nie
liczba jak każda inna
7 lis 18:28
patryk: to w takim razie jak wyliczyc 23√4*√3?
7 lis 18:31
patryk: pomozesz Arturze?
7 lis 18:35
Mila: Zostaw w takiej postaci.
Napisz to zadanie, w którym masz takie pośrednie wyniki.
7 lis 20:32