Funkcja homograficzna/hiperbola
Filip:

| | x2+ax+b | |
Funkcja na rysunku poniżej jest określona wzorem postaci y= |
| . Znajdź |
| | −x2+cx+d | |
wartości współczynników a,b,c,d.
7 lis 18:03
Filip: tam są ramiona hiperboli, przecinają się z wykresem x w punktach −3 i 3, i biegna wzdluż
przerywanych asymptot.
7 lis 18:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
po 'przerywanych liniach'
wiesz że mianownik = −(x+2)(x−2) = −x2 + 9 .... stad c=0 i d=9
licznik ... no to trzeba by było zobaczyć wykres (miejsca zerowe)
7 lis 18:05