oblicz
Kaśka: co mam zrobić w tym zadaniu ?
| | 2 | |
7f(2)− |
| f(−2)+f(1) jeśli |
| | 3 | |
a) f(x)=x
3−4x−3x−1
b) f(x)=(x−1)(x+2)(3x−1)
7 lis 18:01
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstawić do tego wyrażenia funkcję z (a) wstawiając za 'x' 2 ; −2 i 1
tak samo później z (b)
7 lis 18:02
Kaśka: nie rozumiem .. a ta 7 np przed "f"
7 lis 18:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
7*(to całe wyrazenie)
7 lis 18:10
Kaśka: | | 2 | |
7(8−8−6−1)− |
| (−8+8+6−1)(1−4−3−1) tak |
| | 3 | |
| | 10 | | 10 | |
−49− |
| −7 = −56− |
| coś takiego .. ? |
| | 3 | | 3 | |
7 lis 18:16