matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naszkicuj wykres funkcji
kot:
Naszkicuj wykres funkcji:
|x|
x−1
7 lis 17:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
gdy x>0
x
x−1+1
1
1
masz
=
=
+ 1 <−−− przesunięty
o jaki wektor
x−1
x−1
x−1
x
gdy masz x<0
−x
−x+1−1
1
1
masz
=
= −
−1 <−−− przesunięty −
o jaki wektor
x−1
x−1
x−1
x
7 lis 18:01
kot:
Ok, dziekuje za pomoc. Już wiem
7 lis 18:18