matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Mada666:
1
Rozwiąż równanie: sin x + cos
2
x =
4
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
7 lis 17:42
Aga1.:
Wskazówka. cos
2
x=1−sin
2
x
7 lis 17:47
Mada666:
Podstawiam tak, ale co dalej?
3
dochodzę do postaci −sin
2
x + sin x +
=0
4
7 lis 17:49