matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
inkluzje miedzy zbiorami
Krzysiek:
Jakie inkluzje zachodzą między zbiorami A, B, C jeśli: a) (A∩B)∪(C∩B)=B b) (A∪B)∩(C∪B)=B c) (A \ C) ∪ B = A∪B
7 lis 17:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) B⊆ (A∪C) b) (A∩C)⊆B c) (A∩C)⊆B
7 lis 17:44