granica
lukasz: | | 1 | | 1 | |
lim x*( (1+ |
| )x−e)= x*( lim(1+ |
| )x−e)=x*(e−e)=0 |
| | x | | x | |
x→+
∞
Czy to jest dobrze? z tw o wchodzeniu z granicą do argumentu funkcji ciągłej
7 lis 17:33
Tomek.Noah: źle
7 lis 17:48
lukasz: jakas wskazówka?
7 lis 17:54
Krzysiek: na końcu masz symbol nieoznaczony typu ∞ 0
po drugie nie możesz częściowo przechodzić do granicy.
7 lis 18:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
a z jakiej racji wywaliłes 'x' przed granicę

to co ... jakieś iksy dążą do nieskończoności a jakieś mają stałą wartość
7 lis 18:46