matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarymy
monia:
Nie rozumiem logarytmu naturalnego i liczby Eulera. Jak mam zrobić takie coś :e
3
x=
1
2
7 lis 16:20
Krzysiek:
logarytmujesz obustronnie:
1
lne
3x
=ln
2
1
3x lne =ln
2
1
3x *1 =ln
2
1
1
x=
ln
3
2
7 lis 16:26