fuunkcjee
graszkaaa: Obliczyc wartości funkcji h(x) = 1 + x + x2
2 dla argumentów x równych:
−0,3;−0,2;−0,1; 0; 0,1; 0,2; 0,3.
7 lis 15:15
Saizou : za x wstawiasz i liczysz np.
h(0)=1+0+02=1
7 lis 15:16
graszkaaa: a jak obliczać wartośc funkcji takiej:
Obliczyć wartości funkcji f(x) = ex oraz g(x) = 1 + x dla argumentów x równych:
−0,3;−0,2;−0,1; 0; 0,1; 0,2; 0,3.
7 lis 15:19
Saizou : np.
f(1)=1*e =e
g(1)=1+1=2
7 lis 15:21
graszkaaa: jak mam rozumieć f(x) = ex? nie miałam tego i kompletnie nie rozumiem.
mam to traktować jako co?
dzięki za pomoc
7 lis 15:24
Saizou : a jaki poziom edukacji
7 lis 15:29
graszkaaa: liceum. matematyka na poziomie bardzo niskim.
7 lis 15:35
Saizou : to e traktujesz jako stałą, której nie ruszaj
7 lis 15:37