matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zamiana jednostek
guaaaka:
19A(anksztrem) ile to nm i mm? 5,879kJ ile to cali?
7 lis 15:02
aniabb:
1A to 10
−10
m =10
−7
mm=10
−1
nm 19A= 19*10
−7
mm=1,9nm 1cal = 4,184J xcal − 5879J x=1405cal
7 lis 16:15