ruch postepowy
Rav: Piłkę rzucono w dół z dachu budynku o wysokości 75m. prędkość piłki w chwili uderzenia o ziemie
wynosi 44,8m/s. Piłka po odbiciu wzniosła się na wysokość 102,4m. Jaka jest prędkość piłki
jeżeli czas trwania ruchu w dół i w górę wynosi 7s?
7 lis 14:13
Rav: błąd, ma być "jaka jest prędkość początkowa piłki"
7 lis 14:14
Rav: jakaś mała wskazóweczka może?

wzór czy coś
7 lis 14:30
Rav: odświeżam
7 lis 15:04
Rav: odświeżam
7 lis 15:29
Rav: odświeżam
7 lis 16:13
aniabb: jesli nie ma oporów powietrza
E
p+E
k=E
K
2gh+v
p2=v
k2
2*10*75 + v
p2 = 44,8
2
v=22,5m/s
7 lis 16:22
Rav: Dziękuje! Często pomagasz na tym forum, i wiec że są ludzi którzy to doceniają

Dobra robota!
7 lis 16:25