rozwiaz
Dorota: rozwiaz rownanie x do kwadratu−6x−7=0
16 maj 11:39
16 maj 12:24
Julka: x
2 − 6x − 7 =0
Δ=b
2 − 4ac
Δ= 6
2 − 4 * −7 * 1
Δ= 36 +28
Δ= 64
√Δ = 8
liczysz miejsca zerowe z tego linku co powyzej, podstawiasz pod wzory co trzeba i gotowe
16 maj 12:45
Dorota: dzieki julka

a moze pomozesz mi tez w innych zadaniach?

zaraz wysle inne...
16 maj 13:16
Dorota: zapisz wzor funkcji: f(x)=−1/3x do kwadratu−x+6 w postaci iloczynowej
16 maj 13:17
Julka: pomagam
16 maj 18:21
Julka: y=a(x–x1)(x–x2), gdzie x1 i x2 są pierwiastkami funkcji −−> to jest postać iloczynowa
I najpierw liczymy deltę
Δ=b2 − 4ac
Δ= (−1)
2 − 4 * −1/3 * 6
Δ= 1+8
Δ=9
p{Δ{ = 3
liczysz pierwiastki x1 i x2 i wstawiasz do wzoru co Ci podałam pod x1 i x2

przepraszam, ze
nie piszę tutaj, ale nie wiem jak to napisac
16 maj 18:26