oblicz
Ania: Uzytkowanie ziemi w Polsce przedstawia sie następująco : grunty orne 46% ,łąki i pastwiska 13%
, lasy (trzeba policzyc),
pozostałe grunty 11%.Powierzchnia Polski w przyblizeniu wynosi 313 tysięcy km
kwadratowych.Jaki jest udział procentowy lasów jako formy uzytkowania ziemi w Polsce ? O ile
km kwadratowych powierzchnia łąki jest większa od pozostałych gruntów?
Proszę o rozwiazanie
7 lis 12:46
aniabb:
100−46−13−11 = ...%
o 0,02 * 313 tys km =
7 lis 12:53
Ania: lasy to 30%
ale nie rozumiem następnego zapisu o 0,02 nie wiem skąd to
7 lis 12:59
aniabb: 13%−11% =2%=0.02
7 lis 13:06
Ania: ok rozumiem
7 lis 13:09