matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!!!!!!!!!!!
Łosiu:
Ciąg (a
n
) jest ciągiem arytmetycznym. Wykaż, że a
n−2
+a
n+4
=2a
2+1
7 lis 12:04
MQ:
a
n−2
=a
1
+(n−3)*r a
n+4
=a
1
+(n+3)*r a
n+1
=a
1
+n*r Dodaj dwa pierwsze i porównaj z trzecim.
7 lis 12:28
Łosiu:
Dziki
7 lis 12:37