pomocy
emilka: | x2+8x+16 | | x2−9 | |
| * |
| = |
| x2−3x | | 2x+8 | |
D: {−4,0,3}−jesli dobrze wyliczyłam
a
teraz to bedzie tak?
| x2+8x+16 | | x2−9 | | (x−4)2 | | (x−3)(x+3) | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| x2−3x | | 2x+8 | | x(x−3) | | 2(x+4) | |
a jak dalej o ile to powyzej jest dobrze.
7 lis 11:02
aniabb: (x+4)2 teraz skracasz nawiasy
7 lis 11:04
emilka: | | (x+4)2*(x+3) | |
= |
| = tak bedzie? |
| | 2x(x+4) | |
7 lis 11:12
emilka:
7 lis 11:34
aniabb: tak ale jeszcze nawias (x+4) skrócisz
7 lis 11:37
loitzl9006:
7 lis 11:37
emilka: dzięki
7 lis 11:41