pomocy !
MARTI: Z podanego wzoru wyznacz wskazane wielkości. Jeśli to konieczne zapisz odpowiednie założenia.
a) p=frl + fr2 (wyznaczyć f)
b) a=4bc − bd (wyznaczyć d)
c) f= 4ca2(a−b) (wyznaczyć b)
d) e= mv22 + mgh (wyznaczyć m)
15 maj 22:53
Bogdan:
Podaj chociaż raz swoje rozwiązanie i zapytaj, czy dobrze.
15 maj 23:02
Eta:
a) p= f*( rl +r
2) /: ( rl +r
2)
założ. rl +r
2 ≠0 => r( l+r)≠0 => r≠0 i r ≠ − l
pozostałe podobnie......
Dasz radę ?.......... czy pisać następne?
15 maj 23:04
MARTI: czekaj czekaj. powoli musze sobie to wszystko przypomniec.
15 maj 23:22
MARTI: wytlumacz mi jeszcze przyklad c lub d jak mozesz
15 maj 23:23
Andy:
potem obustronnie podzielone na nawias i masz m Z: liczba pod e jest różna od 0
15 maj 23:25
MARTI: oki. dzieki
15 maj 23:33
misia: v=s/t1−t2 wyznaczyć t1 i t2
19 gru 23:57
5-latek: v(t
1−t
2)=s
vt
1−vt
2=s
vt
1=s−vt
2
20 gru 00:13