uklad rownan
MARTI: rozwiaz uklad rownan
x=y2
x−y=2 tylko nie umiem robic klamry
15 maj 22:48
Squall: do drugiego równania wstawiasz y2 zamiast x. Rozwiązujesz równanie kwadratowe, a później
podstawiasz do pierwszego równania
15 maj 22:53
Jola: y=2 ⋀ x=4
15 maj 23:03
MARTI: a mozesz mi troche pomoc ? prosze. bo mi juz mozg od tej matematyki dzisiaj paruje.
15 maj 23:05
MARTI: y2 − y = 2
czyli y=2 ?
15 maj 23:05
Eta:
Marti .... w jakiej szkole się uczysz? ..... można wiedzieć ?
( wieczorówka, zaoczne? ..... czy jeszcze innna ?
15 maj 23:06
MARTI: no i tak jak napisala Jola i tyle tak ?
15 maj 23:07
Eta:
Policz deltę ..... podaj mi , czekam
15 maj 23:07
MARTI: ja juz dawno skonczylam szkole i pomagam mlodszym kolezankom ale najpierw musze sobie wszystko
przypomniec i zrozumiec. a kiedys mialam 4 z matmy. kto by pomyslal...
15 maj 23:08
Eta:
No to jestem w

......
Musisz jeszcze sporo sobie przypomnieć , by pomagać innym ( sorry)
Powodzenia
15 maj 23:11
MARTI: najgorsze jest to, ze niektore rzeczy pamietam doskonale, a niektore wogole. ale to
najwazniejsze zeby sobie przypomniec wzory, kolejnosc wykonywania, itd.
a jak mi ktos wytlumaczy jedno zadanie to mi odrazu sie wszystko kojarzy i robie zadania bez
problemu.
wiec jakby ktos mogl mi to przypomniec to bylabym wdzieczna.
15 maj 23:17
Eta:
zatem policz tę deltę z równania: y
2 − y −2=0
oraz y
1 i y
2
ja ciągle ..... czekam
15 maj 23:19
MARTI: pierwiastek z delty w 3 ?
15 maj 23:24
MARTI: y1=−1
y2=2
dobrze ?
15 maj 23:25