Działanko
pyto7: 2+2*2=?
6 lis 22:02
aniabb: 6
6 lis 22:03
pyto7: kiedy 2+2=5?
6 lis 22:04
Ajtek:
Rebusy
6 lis 22:05
pyto7: i jeszcze możesz mi to pierwsze działanie bardziej szczegółowo rozpisać?
6 lis 22:05
aniabb: brutto
6 lis 22:05
Ajtek:
Co tu rozpisywać, kolejność wykonywania działań siękłania i tyle.
6 lis 22:07
Ajtek:
aniabb o co chodzi z tym brutto?
6 lis 22:08
aniabb:
2+2= 5 brutto
3 po odjęciu podatku
0 bo zepsuł się kalkulator
4 jak ktoś nie ma wyobraźni
6 lis 22:10
Ajtek:
W ten deseń, dobra

Czyli 3+3=7

Dodam brutto

.
6 lis 22:11
pyto7: Skoro przykułem taką uwagę to...
Rozwiąż równanie |x−1|+x=1 i sporządź wykres funkcyji y=|x−1|+x
6 lis 22:12
Ajtek:
Dla x≥1
x−1+x=1
dla x<1
−x+2+x=1
I działaj.
6 lis 22:14
pyto7: Pierwsze jest sensowne, drugie jest sprzeczne. Ale zostaje wykres funkcji. Nikt nie narysuje

?
6 lis 22:16
Ajtek:
Literówka w drugim:
−x+1+x=1
6 lis 22:17
aniabb:
6 lis 22:18
pyto7: Wielkiej różnicy nie ma, bo jak dla mnie to wychodzi, że masło jest maślane
6 lis 22:18
pyto7: Dzięki, Aniu
6 lis 22:19
Eta:
f(x)= |x−1|+x
6 lis 22:19
Ajtek:
Dobry wieczór
Eta 
czy

?
6 lis 22:21
Eta:
Dobry

najlepiej cały
6 lis 22:22
Ajtek:
Wiesz
Eta, ja skromniutko tak

.
6 lis 22:23
Eta:
6 lis 22:25
Ajtek:
I dostałem jabłkiem za skromność

.
6 lis 22:26
pyto7: Pamiętam jak dostałem bana za napisanie rozwiązania zadania na OMG
6 lis 22:33
pyto7: Wszyscy do mnie takim ohydnym CAPS LOCK' iem uświadamiali, że przez to ktoś sobie zrobił to
zadanie bez męki
6 lis 22:37