trygonometria
Patryk: oblicz cos 36stopn * cos 72 stopn
6 lis 20:24
Patryk: pomoze ktos?
6 lis 20:26
Patryk: 
6 lis 20:29
Eta:
| 2*2sin36o*cos36o *cos72o | | 2sin72o*cos72o | |
| = |
| = |
| 4sin36o | | 4sin36o | |
| | sin144o | | sin(180o−36o) | | sin36o | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 4sin36o | | 4sin36o | | 4sin36o | | 4 | |
6 lis 20:31
Eta:
korzystamy ..... dwa razy ze wzoru : 2sinα*cosα= sin2α
6 lis 20:33
Patryk: a z kąd wynka to perwsze rozpsanie, nie rozumiem
6 lis 20:34
Patryk: 
6 lis 20:42
Eta:
Rozszerzasz ułamek o 4sin36o ( i licznik i mianownik)
6 lis 20:45
Patryk: aha, no ok, troche cemna jestem a nawet bardzo ale juz wem, dzek welke
6 lis 20:48
Patryk: cimny*
6 lis 20:48