matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krzywe stożkowe
paulis924:
bardzo proszę o pomoc: Napisz równanie paraboli której: a) kierownica jest prosta o równaniu y=−2 a punkt W=(−1,6) jest wierzchołkiem b)kierownicą jest prosta x=1 a punkt W=(5,1) jest wierzchołkiem
6 lis 20:22