matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Beata:
help... sprawdź czy trójkąt o podanych bokach: a=10 b=11 c=4 jest ostrokątny, prostokątny czy rozwartokątny
6 cze 14:32
a;:
ostrokątny
6 cze 19:07
Daniel880:
11
2
=10
2
+4
2
121=100+16 121≠116 trójkąt jest ostrokątny
6 cze 20:25