matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobienstwo
Martaa:
A i B sa takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω, ze A⊂B oraz P(A)=0,3 i P(B)=0,7. Oblicz prawdopodobieństwo różnicy B\A
6 lis 19:42
Gustlik:
P(A)=0,3
P(B)=0,7
P(B\A)=0,7−0,3=0,4
6 lis 22:32