matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak rozwiązać
Kamil:
jak rozwiązać to (prosze o wskazówkę) 2
2x
−3
x−
1
2
+2
2x−1
=3
x+
1
2
1
1
2
2x
−3
x
*
√
+ 2
2x
*
− 3
x
*
√
3
=0
3
2
1
czy mogę 2
2x
−3
x
= t ale co wtedy z mnożeniem przez
i
√
3
?
2
6 lis 19:38
Kamil:
up
6 lis 19:42
Kamil:
help me
6 lis 19:46
PuRXUTM:
2
2x
+ 2
2x−1
=3
x+0,5
+3
x−0,5
2
2x−1
(2+1)=3
x−0,5
(3+1) 3*2
2x−1
=4*3
x−0,5
/:3
4*3
x−0,5
2
2x−1
=
/:4
3
2
2x−1
:4= *3
x−0,5
:3 dokończ
6 lis 19:48
Kamil:
dzieki
6 lis 20:16