matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Letty:
x+1
f(x)=
(x
2
− 1)
2
x+1
lim
x→+∞
= 0
(x
2
− 1)
2
x+1
lim
x→−∞
= 0
(x
2
− 1)
2
dobrze?
6 lis 19:14
Letty:
pierwsza pochodna to :
−(x
2
−1)(3x
2
+ 4x +1)
?
(x
2
−1)
4
6 lis 19:15
Letty:
jaka będzie druga pochodna?
6 lis 19:16