matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy trygonometryczne
Michasia:
prosze o pomoc w zadaniu narysuj wykres y= |cosx| − cosx
15 maj 17:27
AS:
gdy cosx < 0 to |cosx| = −cosx y = −cosx − cosx = −2cosx gdy cosx ≥ 0 to cosx = cosx y = cosx − cosx = 0 rysunek schematyczny (nie wychodzą mi łuki)
15 maj 17:48
AS:
poprawka do rysunku
15 maj 18:12