rownanie wykladnicze
marcelina: 2
x+3
x=3
x+1−2{x+1} ponownie brak pomylu
6 lis 18:25
pigor: czy tam na pewno jest 2(x+1) , czy może ma być potęga 2
x+1
6 lis 18:31
marcelina: tak wlasnie tak moj blad
6 lis 18:43
marcelina: ^
6 lis 18:56
sushi_ gg6397228:
przerzuc 2x na jedna strone, a 3x na druga
potem rozbij potegi wg przepisu: ac+b=ac*ab
6 lis 19:02
marcelina: 2x+2x*2=3x−3x*3
6 lis 19:09
sushi_ gg6397228:
po prawej stronie sa odwrotnie zapisane liczby
ile to jest r +2r=...
3 w−w=.... masz takie cos do policzenia
6 lis 19:10
marcelina: 22x *2=3 ⇔ 22x+1=3
6 lis 19:16
marcelina: ^
6 lis 19:22
Nienor: 2
x+3
x=3*3
x−2*2
x / :3
x, bo 3
x>0 dla x∊R
x=1
6 lis 19:23