matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę funkcji.
najs:
lim
x→0
x
sin3x
=
6 lis 17:57
Krzysiek:
t
skorzystaj z tego, że: lim
t→0
=1
sint
6 lis 18:32
najs:
lim
x→0
3x
3*sin3x
=3 ?
6 lis 18:47
Krzysiek:
1
=
3
6 lis 18:48
najs:
fakt, już to widzę, dzięki wielkie
6 lis 20:25