matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie wykladnicze
jizz:
2
x−4
* 8
3−2x
= 4
3x−5
⇔ 2
x−4
* (2
3
)
3−2x
= (2
2
)
3x−5
⇔ 2
x−4
* 2
9−6x
= 2
6x−10
⇔ x−4+9−6x=6x − 10
4
x=1
11
dobrze to czy gdzieś błąd? bo wynik troche podejrzany
6 lis 17:48
jizz:
up^
6 lis 17:57