prawdopodobieństwo
Pasterz: Prawdopodobieństwo Niech P(A)=x P(B)=2x a pondto wiadomo że jedno ze zdarzeń musi zajść.
Wyznaczyć x gdy A,B wykluczają się. Pomoże ktoś jeszcze w tymzadaniu?
6 lis 17:25
Pasterz: Bardzo proszę o jakąś pomoc bo w ogóle nie wiem jak to zrobić
6 lis 17:31
MQ: Skoro jedno ze zdarzeń musi zajść, to:
P(A∪B)=1
Skoro się wykluczają, to:
P(A∩B)=0
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
Podstawiasz odpiwiednie wartości i masz.
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
6 lis 17:39
MQ: Nie wiem, co za diabelstwo się przykleja na końcu.
6 lis 17:40
Pasterz: Czyli
1=x+2x−0
1=3x
tak ?
6 lis 17:47
MQ: Na to wychodzi.
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
6 lis 17:49
Pasterz: no to dziękuję bardzo
6 lis 17:53