kasia:
1. Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x)= −
12(x+3)(x−7) jest przedział:
(−
∞; 12
12>

2. Liczba rozwiązań równania 3
x−2=0 jest równa: 1, 2 3 czy 4
6 lis 17:01
krystek: y∊(∞,q>
2)3x3−2=0
3x=0 fałsz
6 lis 17:05
Nienor: 1. y∊(−∞;10,5]
2. Funkcja wykładnicza jest RÓŻNOWARTOŚCIOWA, czyli dla każdego x ma inny y, równanie
wykłdanicze ma 1 rozwiązanie, do tego jej zbiorem wartości jest przedział (0;∞), czyli
nigdy nie może być równa 0.
6 lis 17:05
kasia: ale w pierwszym musi taki przedział wyjść, tak mam w odpowiedziach
6 lis 17:08
krystek: | | −Δ | |
To doprowadź do postaci ogólnej i policz q= |
| |
| | 4a | |
6 lis 17:10
pigor: ..., np. tak w 1)
q= f(
12(−3+7))= f(2)= −
12(2+3)(2−7)=−
12(−25)=
12,5 ,
więc Zw.=
(−∞;12,5> − szukany zbiór wartości funkcji f. ...
6 lis 17:17
kasia: Pomożecie mi jeszcze z tym?
| | 4 | |
3. Wiadomo, że α<30';60'>. Zatem największa wartość wyrażenia |
| jest równa |
| | 4sinα + 1 | |
....
odp 1
13
6 lis 17:35