Prawdopodobieństwo
Pasterz: | | | | | |
Prawdopodobieństwo Niech P(A)= | , P(B)= | |
| | | |
Czy zdarzenia te mogą się wykluczać?
Pomoże ktoś nie wiem wogóle jak to zrobić
6 lis 16:56
Pasterz: | | 3 | | 1 | |
przepraszam tam miało być P(A)= |
| P(B)= |
| |
| | 4 | | 3 | |
6 lis 16:57
Patronus: nie istnieje taki symbol
| | | |
Ewentualnie | , ale to jest równe 4 > 1 czyli nie moze określać prawdopodbieństwa... |
| | |
6 lis 16:59
Pasterz: już poprawiłem chodziło9 o ułamek a nie o Newtona tylko pomyliłem się w pisaniu ale nadal nie
wiem jak to zrobić
6 lis 17:01
Patronus: | | 3 | | 1 | |
nie mogą sie wykluczać bo |
| + |
| > 1 czyli zdarza się że oba zdarzenia zachodzą |
| | 4 | | 3 | |
równocześnie
6 lis 17:01
Pasterz: aha a gdyby wynik był równy zero lub mniejszy to by się wykluczały tak ?
6 lis 17:04
Pasterz: ?
6 lis 17:07
Pasterz: znaczy równy lub mniejszy od 1 to by się wykluczały?
6 lis 17:10