wyznacz wartosc x
qawka: witam prosze o rozwiazanie bo stanelam w jednym miejscu i mi nie wychodzi ; wyznacz wartosc x
log x = 12 log 2 + 13 log16 + 16 log 128 odp ma wyjsc x=8
6 lis 14:32
Piotr:
x>0
alogb = logba
zrob zeby byla wszedzie 2 w podstawie, bedzie lawiej.
6 lis 14:35
Piotr:
wychodzi 8
6 lis 14:40
Tad:
| | 1 | | 4 | | 7 | |
logx=( |
| + |
| + |
| )log2
|
| | 2 | | 3 | | 6 | |
logx=3log2
logx=log8
6 lis 14:40
qawka: dobra mysl juz probuje
6 lis 14:40
qawka: dzieki wielkie !
jeszcze mam problem z tym ; log3 x=log3 0,8 − log2 3 15
6 lis 14:47
Tad:
| | log3165 | |
log3x=log30,8− |
| = |
| | log32 | |
6 lis 15:10
qawka: wychodzi mi x = dwie trzecie a ma wyjsc x= jedna czwarta
6 lis 15:20
Czarnulka: log2 x = log2 3 + log2 2 − 2 log2 5
1 lis 21:09
Czarnulka: log x = 3 log 2 + 2 log 3
1 lis 21:11
5-latek: PO co sie pchasz w post z 5lat wczesniej ?
x>0
logx= log23+log32
logx= log8+log9
logx= log72
dokoncz
1 lis 21:14