matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
Jula:
a
n
=
3
√
1 − 8n
2
/ 27n
2
+ 1
6 lis 12:24
Ajtek:
1
−8
n
2
−8
2
lim
n→∞
3
√
=lim
n→∞
3
√
=−
1
27+
n
2
27
3
6 lis 12:38
irena_1:
1−8n
2
1
n
2
(
−8)
n
2
a
n
=
3
√
=
3
√
→
27n
2
+1
1
n
2
(27+
n
2
0−8
−8
2
→
3
√
=
3
√
=−
27+0
27
3
6 lis 12:38