narysowac krzywe
Magda: a) x2−3y2+2x−6y−8=0
b) x2+2xy+y2+10x+10y+16=0
c) x2+2xy+y2+8x+12y+16=0
6 lis 10:00
6 lis 10:23
Magda: alo tu chodzi o narysowanie tego samemu a nie za pomoca programu.
6 lis 10:45
aniabb: wybierasz sobie x ..obliczasz y i rysujesz kropki
6 lis 10:49
aniabb:
a)
x2+2x+1−3(y2+2y+1)−6=0
(x+1)2 −3(y+1)2 =6 //6
(x+1)2/6 − (y+1)2/2 = 1 hiperbola
6 lis 10:56
aniabb: b)
(x+y)2 +10(x+y)+16=0
(x+y)2 +2(x+y)+8(x+y)+16=0
(x+y)(x+y+2)+8(x+y+2)=0
(x+y+8)(x+y+2)=0
iloczyn=0 jak czynniki=0
2 proste
x+y+8=0
x+y+2=0
6 lis 11:04