napisac rownanie elipsy
Magda: napisac rownanie elipsy o kierownicach k1 : y=0 i k2 : y=12 wisdzac, ze jednym z jej ognisk
jest punkt (0,4). wyznaczyc dlugosci polosi, mimosrod i drugie ognisko.
6 lis 09:52
6 lis 10:34
aniabb: (x−6)
2/16+y
2/12=1 tak na logikę i żywioł
6 lis 10:48
Magda: mozna prosic o jakies wytlumaczenie do tego przykladu konkretnie? tu kierownice sa rownolegld
do OX i gubie sie w tym.
6 lis 10:49
aniabb: czytałaś link?
6 lis 10:50
6 lis 11:26
aniabb: po przeanalizowaniu drugiego linku (x−6)2/12+y2/8=1
6 lis 11:41