matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz moduł i argument główny liczby zespolonej
lalka:
Oblicz moduł i argument główny liczby zespolonej a) 3i z(0,3) |z|=3 sinδ=0 cosδ=1
6 lis 00:52
Ann:
π
δ=
2
6 lis 01:13
lalka:
sinδ=3/3=1 cosδ=0
6 lis 01:35
Sebastian:
Więcej zadań z rozwiązaniami z modułem i argumentem znajdziecie na stronie
http://obliczone.pl/zadania/liczby-zespolone/sprzężenie-moduł-i-argument
25 maj 14:51