matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
mala2:
Udowodnij tożsamość.
1− ctg2a
= cos2a − sin2a
1+ ctg2a
Proszę o pomoc.
6 lis 00:25
Ann:
cos2x
ctg2x=
sin2x
cos2x
1−
sin2x
sin2x−cos2x
sin2x
L=
=
=
cos2x
1+
sin2x
sin2x+cos2x
sin2x
sin2x−cos2x
sin2x
sin2x−cos2x
*
=
sin2x
sin2x+cos2x
sin2x+cos2x
i to napewno nie wyjdzie cos2x−sin2x wiec to nie jest tozsamosc
6 lis 01:21
mala2:
Dziękuję bardzo.
6 lis 01:45