2 zadania z funkcji
Matrix: 1.Ile miejsc zerowych ma wykres funkcji:
f(x) = ∫ x2−x−2 dla x∊(−∞;−1>
∫ 5x−15 dla x∊(−1;7)
2. Dziedzina f(x) jest zbiór <−3;5) a zbiór wart jest <−4,7>. Wobec tego zb wart i dziedzina
g(x)=f(x−5)+3 wynosi...
Dziękuję
5 lis 23:01
PuRXUTM: x2−x−2=0 oblicz miejsca zerowe i porównaj z dziedziną x∊(−∞;−1>
to samo z 5x−15=0 i porównujesz z dziedziną x∊(−1;7)
5 lis 23:04
PuRXUTM: 2. Tak na chłopski rozum
D=<2;10) Zw=<−1;10> przynajmniej tak mi się wydaje bo funkcja f(x) przesunięta o wektor u=[5;3]
jest równa g(x)=f(x−5)+3
5 lis 23:06