kilka zadań z matury
Matrix: Bardzo proszę o pomoc przy następujących zadankach:
1.Jak zmieni się pole trapezu równoramiennego o wys h i podstawach 6 i 2, jeśli wysokość
zwiększymy o 40%?
2.Iloczyn liczb 220*430*840*1650 wynosi:
a) 2140 B 2350 C 102450
3.W trójkącie prostokątnym pole koła opisanego na nim wynosi 64π a jedna z przyprostokątnych
jest 2x dłuższa od drugiej. Oblicz pole trójkąta.
4) Liczba sin283+cos283 wynosi:
Z góry dziękuję i pozdrawiam
5 lis 22:57
aniabb: 4. =1
5 lis 23:01
aniabb: 3. x2+4x2=64 x=8/√5
5 lis 23:02
aniabb: 3. cd ..Pole=64/5
5 lis 23:02
aniabb: 2. 2400
5 lis 23:05
nina78: 1 c
5 lis 23:05
Aga1.: 2)
220*(22)30*(23)40*(24)50=220*260*2120*2200=
2400=(210)40=102440
tak mi wyszło
5 lis 23:05
Nienor: h po zmianie wyniesie 1,4h.
2.4,8 i 16 są potęgami 2
3. P=πr
2
64π=πr
2
r=8
c=2r=16
Masz już boki x,2x i 16 z Pitagorasa x
2+4x
2=256
x=...
Pole=x
2
5 lis 23:06
nina78: sorki nie tu to miało byc
5 lis 23:07
aniabb: 1. zwiększy się o 40%
5 lis 23:07