matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
ouuuu:
Oblicz Sn ciągu geom.
3
8
+
3
4
+ ... +24
5 lis 22:22
Kasia:
3
a
1
=
8
a
n
=24
3
4
3
8
=
*
=2
3
8
4
3
q=2 a
n
=a
1
*q
n
−1
3
a
n
=
*2
n
−1
8
3
2
n
24=
*
8
2
5 lis 22:32
Kasia:
384=3*2
n
2
n
=128 n=7
3
1−2
7
S
n
=
*
8
1−2
reszta chyba wiadoma
5 lis 22:36
ouuuu:
dzięki
5 lis 22:44