rozłóż wielomian na czynniki
KAJA: rozłóż wielomian na czynniki
W(X)=5X2−20X3
15 maj 11:20
♊: W tym zadaniu chodzi o to, by wyłączyć 5x2 przed nawias.
15 maj 11:22
katie :): 5x2(1−4x)
15 maj 11:22
♊: Dokładnie. Nie da się bardziej rozłożyć tego wielomianu ponieważ jeżeli jest suma to x jest w
pierwszej potędze.
15 maj 11:24
♊: Trochę nie po polsku to poprzednie, rozumiesz o co mi chodziło, czy nie bardzo ? :P
15 maj 11:25
♊: ehh − myslałem, ze
KAJA =
katie
][n[) ale widzę, ze to 2 różne osoby.
katie :
) − chodziło mi o to, by pokazać jak to się rozwiązuje, a nie o to, żeby dać gotowe
rozwiązanie . . .
15 maj 11:27
♊: miało być
katie :)
a nie
katie

[n[)
15 maj 11:28
KAJA: SORRY ZROBIŁAM BŁĄD MA BYĆ
W(X)=5X5−20X3
15 maj 11:29
♊: To wyciągnij 5x3 przed nawias i zobacz co Ci zostanie (zapisz tutaj to Ci wytłumaczę co
dalej).
Taka mała sugestia − pisanie wielkimi literami oznacza w internecie krzyk. Oszczędź moje uszy i
pisz używając małych liter.
Czasami też przydaje się wstawiać znaki interpunkcyjne między słowa . . .
15 maj 11:32