matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Kasia:
Niech zbiór A będzie dziedziną funkcji: y=
√
sinx
, a zbiór B− dziedziną funkcji: y=log(1−2cosx). Znajdź część wspólną zbiorów A i B, czyli A∩B. Bardzo proszę o pomoc
5 lis 22:05
irena_1:
sinx ≥ 0 A= <2kπ; π+2kπ> 1−2cosx>0
1
cosx<
2
π
5
B=(
+2kπ;
π+2kπ)
3
3
π
A∩B=(
+2kπ; π+2kπ>
3
6 lis 12:43